Merzbow signerar gammal POG

Sociala medier påminde mig häromdagen om ett inlägg som jag helt glömt bort. Det rör sig om när Merzbow signerade en av mina POGs. Såhär gick det till:

Det var en maj-kväll i Berlin 2017. Jag och några kompisar gick och såg Keiji Haino, Balász Pándi och Merzbow när de gjorde ett rätt skränigt uppträdande i St. Elisabeth-kyrkan någonstans i Prenzlauer Berg. 

Merzbow (till höger)

Efter uppträdandet samlades vi utanför för att byta lite intryck i den angenäma aftonsolen. Någon av oss får då plötsligt syn på artisterna som smugit ut via en bakdörr för att ostört röka cigaretter. 

Fråga inte varför, men av någon anledning har jag en POG på mig i fall jag skulle råka stöta på noise-maestron, för att få den signerad. Utan att tveka greppar jag tag i en av mina polare (den enda jag känner som äger ett ex av Merzbox) och tar tillfället i akt. Vi promenerar raskt upp till legenderna och måste tålmodigt se på medan ett annat fan får sitt ex av Pulse Demon signerad.

Merzbox

Vi stod på tur. Med darrande händer tar stiger jag fram och försöker mitt bästa att förmedla vad lyckad spelning var, bra jobbat etc. etc. Sen vänder jag mig mot Merzbow och räcker fram en penna och POG:en. Jag frågar om han kan signera den "...please..."

Han tittade frågande på objektet i fråga, vägde det i sin hand, vände på det. För några sekunder kunde man känna hur situationen och människorna involverade slogs av påtaglig förbryllning. Sen ryckte han på axlarna, fattade pennan och fulländade mitt mål. Med klenoden åter i min hand tackade jag entusiastiskt en, två, tre gånger innan jag leende skuttade tillbaka till mina kamrater. 

Det är historien om hur jag fick Merzbows autograf på en POG. 
Kommentarer

Populära inlägg